در کشور ما انواع مختلفی از زغال کبابی نظیر زغال بلوط تولید می شود که با کاربرد انواع چوب لیمو، گردو، بلوط و غیره تولید می شوند و از نظر کیفیت و ظاهر متفاوت هستند، قیمت خرید و فروش زغال کبابی با توجه به کیفیت و عوامل دیگری تعیین می گردد در واقع زغال کبابی مرغوب به صورت درشت و به رنگ سیاه و یک دست می باشد، براق بودن این محصول نشانه تازه بودن و کیفیت خوب این محصول است و در هنگام شکستن صدای قوی دارد.
انواع زغال گردو، زغال لیمو، زغال بلوط از کیفیت خوبی برخوردار هستند و به سبب اینکه چوب مرغوبی دارند، در مدت طولانی می سوزند و حرارت بالایی را تولید می کنند.
با توجه به بازار خوبی که زغال کبابی در سراسر کشور دارد، خریداران بسیاری به دنبال خرید زغال کبابی با بهترین کیفیت و قیمت ارزان هستند تا بتوانند از بازار این محصول سود خوبی را به دست آورند.
زغال کبابی مرغوب استحکام بالایی دارد و به همین سبب دارای ماندگاری بالایی است، این محصول همانند زغال چینی در هنگام سوختن حرارت بالایی تولید می کند و در آخر خاکستر کمی از آن باقی می ماند، همچنین عدم ایجاد دود و بو از مشخصات زغال کبابی مرغوب می باشد.
همچنین زغال را به صورت صنعتی نیز تولید می کنند که طی چندین مرحله انجام می گیرد و ابتدا چوب خشک را در کوره ها و در خلا حرارت می دهند و آن را فشرده و سفت می کنند و عصاره و سرکه خارج شده از چوب را می گیرند و با ادامه حرارت نوعی عصاره از چوب خارج می شوند و آن را نیز می گیرند و به عنوان ضد آفت و کود در کشاورزی مصرف می کنند.
زغال کبابی اهواز
شاید به نظر برسد که زغالها تفاوت چندانی باهم ندارند و مهم این است که بسوزد و کار را راه بیندازد اما چنین نیست و باید گفت که کیفیت و انواع متفاوتی از زغال وجود دارد و هر یک با توجه به ویژگیهای خود بهتر است که در موارد استفاده اصلی خود استفاده شود و برای مثال باید گفت در پخت و پز باید از زغالی استفاده شود که از اندکی رطوبت برخوردار باشد ولی برای قلیان بهتر است از زغالهای کم رطوبت استفاده شود.
زغال ماده ای سبک، شکننده و سیاه رنگ می باشد که از باقی مانده سوختن چوب یا دیگر اندامهای گیاهی و جانوری تولید می شود و قسمت اعظم آن تبدیل به کربن ناخالص از 85 درصد تا 95 درصد شده می باشد.
باید بدانید که کیفیت زغال کبابی بسته به نوع آب وهوای آن منطقه نیز می باشد و از بهترین انواع زغال کبابی نیز می توان به زغال کبابی اهواز، جهرم و زغالهای تولید شده از چوب درختهایی همچون لیمو، اکالیپتوس، نارگیل و مرکبات است و از طرفی نیز اگر بخواهیم پر کاربرد ترین زغالها در رستورانها را نام ببریم باید به افرا، رکورد، باربیکیو، توبالی کیو، پسته و فیتیله ای اشاره کنیم.
در گذشته از زغال چوب برای ساخت باروت استفاده می شد و دانشمندان دریافته بودند که زغال در معرض حرارت شدید حالتی پیدا می کند که نیروی جذب گازش بیشتر می شود و در جنگ جهانی اول نیز از این اکتشاف برای ساخت ماسک ضد گاز استفاده شد که امروزه آن را زغال زنده می نامند و جالب تر آنکه یکی از مهم ترین خواص زغال زنده این است که با وجود جذب فراوان گازهای سمی اکسیژن هوا را به مقدار بسیار ناچیزی جذب می کند و با زدن آن ماسکها می توان به راحتی نفس کشید.
زغال کبابی بلوط
امروزه با پیشرفت گسترده ای که در صنعت زغال چوب انجام شده ما شاهد تولید زغالهای مختلفی با انواع چوب درختان و ضایعات چوبی هستیم زغال کبابی خودسوز بدون بو و دود می باشد.
برای تولید این نوع زغال به خط تولید و دستگاه زغال ساز نیاز می باشد و فروش بالایی این نوع زغال در بازار کسب کرده است و بهترین جایگزین برای زغالهای سنتی می باشد برای ساخت این نوع زغال از سه ترکیب اصلی یعنی پوست گردو، خاک اره و خاک زغال استفاده می کنند.
این زغال پرطرفدار چون باعث قطع درختان بلوط می شود و به محیط زیست آسیب می رساند تولید آن ممنوع شده است.
همان طور که می دانید از چوبهای درختان مختلفی می توان زغال چینی تهیه کرد مانند چوب درختان مرکبات، چوب درخت گردو و غیره، زغال کبابی بلوط یکی از مرغوب ترین، باکیفیت ترین و بهترین زغال ها می باشد، که از چوب تنه درختان بلوط تولید می شود.
زغال کبابی درجه یک باید براق باشد و به صورت کامل مراحل تولید آن باید انجام شده باشد و بهترین زغال کبابی نباید پوک و خاکه ای باشد و نیاز به باد زدن نداشته باشد و بهترین زغال باید کاملا پخته باشد و خام نباشد.
با تکنولوژی جدیدی، زغال کبابی تولید می شود، که این باعث شده ماندگاری آن افزایش پیدا کند و برای ساخت آن طی فرایندهایی هیدروژن گیری انجام می شود و سپس به صورت کامل اکسیژن از زغال خارج می شود، لذا زغال به دست آمده به دریافت اکسیژن علاقه دارد و جاذب اکسیژن می باشد.